Leg med sprog

Her finder du konkrete ideer til, hvordan vores forskellige materialer kan indgå i sjove sproglege. Du finder links til materialerne i shoppen nederst på siden.

 


 

Aktivitet - feriekuffert
Lav en feriekuffert fyldt med sprog. Saml minder fra ferien og skriv ordkort til. Dekorér med diverse billetter mm. Det kan gøres i alle ferier: vinter-, sommer-, påske-, ski-, efterårsferie! En feriekuffert er især en støtte til sprogligt udfordrede børn, når de skal fortælle om deres ferie i institutionen. 

DOWNLOAD FORÆLDERBREV

 

 


 

Aktivitet - Rulleord på ordrulle

Med denne aktivitet kan I lege skriftsprog, rim eller andre sprogområder .DOWNLOAD VEJLEDNING

 

 


 

Aktivitet - Lav et isbjerg

Med denne aktivitet kan I lege med is og kulde indenfor, så I stimulerer både sanser og sprog.DOWNLOAD VEJLEDNING

 

 


 

Spil - Byg en regnbue

Spillet ”Byg en regnbue” er både sjovt og lærerigt, for mens I spiller, kan I tale om farver og antal, samtidig med at I øver turtagning og styrker motorikken..


DOWNLOAD VEJLEDNING

 

 


 

Da lille Madsens hus blæste væk
En fin kuffert med miniature af Jakob Martin Strids "Da Lille Madsens hus blæste væk" indeni, kreeret af Berit fra Erikstrup Børnecenter.

DOWNLOAD VEJLEDNING

 

 

 


 

Aktivitet - Min egen bog

At lave sin egen bog er en sjov og spændende kreativ proces, også for de små. Tænk, man kan selv bestemme, hvad den skal handle om. Det lægger op til en god snak om, hvad en bog egentlig er.

DOWNLOAD VEJLEDNING

 

 


 

Hjemmelavede sprogkufferter

Hvis I har en yndlingsbog/-sang eller skal arbejde med et bestemt emne, kan I lave jeres egen sprogkuffert. Download eksempler på kufferter, som bl.a. er udviklet af kursister på Sprog&Legs kursus "Leg med sprog."

DOWNLOAD PDF

 

 


 

 

 

 

Følg os på Pinterest for at få ny inspiration til sjove lege med sprog. 

Besøg Sprog&Leg på Pinterest

 

 

Tabel Liste

Sorter faldende

11 vare(r)

Tabel Liste

Sorter faldende

11 vare(r)

Sprog&Leg v/Ulla Flye Andersen - Tåstrupvej 44, Selling, 8370 Hadsten - Tlf: 2090 1599 - Mail: sol@sprogogleg.dk - CVR: 28633386