Sprogsporet

Om børns sprog og læsning

Materialer til download

Her finder du en række forskellige plancher med viden, tips og ideer til at skabe en god læsestund og til at styrke dit barns sprog. Du er velkommen til at downloade og printe siderne til eget brug.

Turtagning styrker sproget (artikel)

Læs mere om turtagning i praksis i artiklen "Så vigtig er turtagning" fra The Hanen Centre, som Sprog&Leg har fået lov at oversætte.

DOWNLOAD

Milepæle for tidlig læseudvikling (6-36 mdr.)

Få en oversigt over trinene i barnets tidlige læseudvikling og tips til, hvad du som voksen kan gøre for at støtte barnets naturlige nysgerrighed for bøger og læsning. 

DOWNLOAD

5 tips til når I læser hjemme

Hent 5 gode råde til, hvordan I kan få en god læsestund hjemme. I kan også få folderen læst op via en QR-kode.

DOWNLOAD

8 tips til at finde læsetid hjemme

Læsning er ikke kun at sidde sammen i sofaen og læse op af en bog. Her kan du hente 8 ideer til, hvordan I skår skabt tid og rum til at læse hjemme.

DOWNLOAD

Gør læsning til en leg

Hent ideer til gode strategier, I kan bruge, mens I læser - så læsning bliver mere som en god samtale. Det styrker dit barns sprog og gør det til en aktiv deltager i læsningen. 

DOWNLOAD

12 myter om børns sprog

Find ud af fakta bag 12 af de mest gængse myter om børns sprog og sproglige udvikling. 

DOWNLOAD

COPYDAN

Bemærk at Sprog&Leg (og samarbejdspartnere) har ophavsret på mange af materialerne, så derfor gælder der de samme regler for kopiering og anvendelse som ved trykte materialer.

sprogspor

VEDR. OPHAVSRET

Bemærk at Sprog&Leg har ophavsret på materialerne, så derfor gælder der de samme regler for kopiering og anvendelse som ved trykte materialer. Vi takker på forhånd for, at du anerkender dette ejerskab og anvender materialerne i henhold til gældende regler.

Vi giver tilladelse til, at materialerne hentes og printes som enkelt eksemplarer til privat brug. Hvis du ønsker at anvende materialerne med henblik på distribution i flere eksemplarer, er du velkommen til at kontakte os for en særskilt aftale.