Sprogkuffert: Ordforråd - opfølgning på sprogvurdering 3-6 år

Sprogkuffert udarbejdet til den opfølgende, målrettede indsats efter sprogvurdering, inkl. forældreinddragelse.

BESTIL HELE SERIEN PÅ 5 KUFFERTER OG SPAR 15% (samlet pris 8500,00 ex moms)

Alder: 3-6 år

Indhold:

- 4 bøger med masser af ord
- Antonympar - gulerod/pomfritter
- 1 vendespil - Drenge og piger
- Fortælleterninger
- 3 Bukke Bruse
- Trold (billedkort)
- Sange/remser til kopi
- 2 poser til hjemlånsmaterialer
- Vejledning til bøger og materialer
- Forældrevejledning om ordforråd
- Vejledning til fagfolk om ordforråd og om indsats til flersprogede børn


Læs mere om, hvordan du anvender kufferten i forældresamarbejdet længere nede på denne side. 

BEMÆRK: Kufferten er del af vores serie på fem kufferter specifikt rettet mod de sproglige områder, der testes i sprogvurderingen.

 

På lager
2.495,00 kr 1.996,00 kr
 • 2.495,00 kr inkl. moms


  Sådan bruger du kufferten: 
  Efter sprogvurdering af et barn, der viser sig at have behov for fokuseret eller særlig indsats inden for området Ordforråd, tager du den denne kuffert frem og udvælger en passende, målrettet aktivitet, som du laver med barnet i institutionen (eller evt. med en mindre gruppe børn). Herefter kan forældrene låne samme materiale + vejledning med hjem for at fortsætte indsatsen og på den måde skabe sammenhæng i barnets leg ude/hjemme. Materialerne er samtidig tænkt som inspiration til specifikke opfølgende aktiviteter, så du kan selv supplere med andre materialer efterhånden. 

  Anmeldelse:

  "Kufferten er et nemt og overskueligt værktøj at gå i gang med, når man vil styrke ordforrådet hos børn.

  Det er dejligt med et bredt udvalg af ting, der kan styrke forskellige svage områder, men samtidigt godt at der er en sammenhæng i aktiviteterne, så børnene kan genkende dem. Aktiviteterne lægger fint op til snakke, efter kufferten er lagt væk, så det giver ”en lang rød tråd” i andre sammenhæng, f.eks. modsætninger, antonymer og synonymer.

  Det fungerer rigtig godt med anvisninger til, hvordan aktiviteten bruges. Det er rart at kunne sende dem med hjem til forældrene. Jeg har valgt at laminere dem.

  Især vendespillet Drenge/Piger er jeg rigtig glad for. Her er der ved hjælp af billedernes mange detaljer mulighed for at udbygge børnenes sætninger i takt med, at der kommer flere ord. Også ved vores tosprogede børn kommer der en god udvikling i at bygge længere sætninger.

  I forhold til udlån til forældrene har jeg kun fået positive tilbagemeldinger. Forældrene fortæller, at det sætter gang i ideer til, hvordan de også kan gøre. Eks. fortællerterningerne inspirerede en mor til at lave nogle billeder, som hun vil bruge som fortællerbilleder, for at styrke sit barns ordforråd."

  Udtalelser fra forældre:

  Vendespil Drenge/Piger: Vi kunne holde koncentrationen i 20 minutter, dejligt spil som vi gerne vil låne igen. Dejligt at der var flere detaljer at snakke om på brikken. 
  Tommy

  Fortællerterningerne: Spillet er rigtig sjovt og en god måde at få gang i fantasien og historier. Hun har dog svært ved at bevare fokus og svært ved at sætte en historie sammen, så det vil vi øve noget mere.
  - Kristina.

  Rim med familien OP&NED: Nu har vi prøvet bogen af nogle dage, og det har bare fungeret så godt. Vi har fx været ude og finde sunde/usunde ting i køleskabet. Og har brugt rigtig mange ord på forskellige ting. Han har aktivt, ville være med og rigtig glad for bogen.
  - Kirsten

  Fortællerterningerne: Vi har haft meget ud af det, jeg tror, det er som så meget andet af legetøj til denne størrelse, at nyhedseffekten er stor lige i starten. Men helt sikkert er det godt at få nogle billeder at tale om, og ja så er det selvfølgelig sjovt, at det er lavet som et spil.
  - Jens

  "Jeg har dog nogle småting, jeg kunne have ønsket der var ekstra. Jeg kunne godt bruge, der var 2 poser til udlån, da jeg havde flere ting til udlån i weekenderne. Og så mangler jeg en farlig trold til de 3 Bukkebruse.** Men alt i alt en super god kuffert til at styrke børnenes ordforråd."

  - Gitte Fjeldsted, Andst skole og børnecenter,  Vejen Kommune.

  ** Vi har valgt at tage Gittes anbefaling til os og har puttet en trold og en ekstra pose i kufferten!